Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Centrum Buitengewoon

Buitengewoon doeltreffend

Traumabehandeling

Een trauma kan ontstaan na een heftige gebeurtenis. Die schokkende gebeurtenis wordt dan niet goed verwekt. Dit kan bij een ongeval, geweldincident of seksueel misbruik. Je blijft last houden van de gevolgen van de gebeurtenis, zoals schrikreacties of vermijding door grote angst. Soms zijn de klachten meer algemeen, en merk je niet dat ze te maken hebben met wat je hebt meegemaakt. Je gedraagt je anders, reageert anders en voelt je niet goed. Er kan ook sprake zijn van herbelevingen of nachtmerries waarin je beangstigende beelden van de gebeurenis ziet, of angstige gedachtes die steeds opkomen. EMDR is dan een eerste-keus behandeling om je van deze klachten af te helpen.

EMDR is ook een effectieve behandelmethode wanneer je relatief wat kleinere beschadigende ervaringen hebt meegemaakt waarna je klachten hebt ontwikkeld. Dat kunnen bijvoorbeeld pestervaringen zijn, of iets dat onschuldig leek toen het gebeurde maar waardoor je je toch anders bent gaan voelen.

Eye Movement Desentization en Reprocessing (EMDR) is een snelle en effectieve manier om trauma te behandelen. Doordat je tegelijkertijd de nare herinnering in je hoofd moet nemen en een afleidende taak krijgt (zoals het volgen van snel heen en weer bewegende lampjes) verdwijnt de emotionele lading heel snel van de gebeurtenis. Een EMDR behandeling kan bij een eenmalig trauma heel snel gaan. Bij een complexer trauma zoals langdurig misbruik, duurt de behandeling vaak langer. Er is dan na de EMDR meestal nog iets van vervolgbehandeling nodig. Soms kan dat bij ons en soms verwijzen we je daarvoor door.

Snel traumavrij met EMDR

Centrum Buitengewoon geeft naast de normale wekelijkse sessies EMDR ook intensieve traumabehandeling. Dit houdt in dat je in een paar dagen achter elkaar elke dag 2 dubbele sessies EMDR krijgt, en zo heel snel van je trauma's af kunt zijn. Wanneer je van verder weg komt kunnen we je eventueel helpen om een overnachtingsplek in de buurt te vinden.

EMDR behandeling geven we ook op locatie, en EMDR met behulp van paarden. We hebben geen wachtlijst, zijn beschikbaar in de avonden en het weekend en kunnen zeer snel starten met behandeling. Neem contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.