Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Centrum Buitengewoon

Buitengewoon doeltreffend

COMET

Competitive Memory Training (COMET) is een cognitief-gedragstherapeutische interventie die meestal binnen de behandeling wordt uitgevoerd. De interventie richt zich op een negatief zelfbeeld. Iedereen heeft wel eens last van een somber moment, en minder vertouwen in jezelf. Maar sommige mensen hebben vaak negatieve gedachtens over zichzelf hebt, zoals “Iedereen doet het beter dan ik”, “Hoe kan diegene mij nou leuk vinden?” of “Ik ben ontzettend saai”. Dan spreken we van een negatief zelfbeeld. Je komt dan minder toe aan dingen die je graag wilt, het negatieve zelfbeelds staat je in de eg. 

Een negatief zelfbeeld komt soms voor met een andere problematiek, maar dat hoeft niet. Wel is een negatief zelfbeeld een risicofactor voor het ontwikkelen van angst of depressie. Daarom is het belangrijk er wat aan te doen.

Dit kan door middel van COMET. Je gaat actief aan de slag met praktische oefeningen en helpt jezelf om een beter zelfbeeld te ontwikkelen. Je leert om naast het automatische negatieve beeld van jezelf, ook ruimte te maken voor de positieve kanten van jezelf, zodat deze meer gewicht in de schaal gaan leggen. Dit doe je met behulp van oefeningen die bedoeld zijn om de positieve informatie over jezelf meer naar voren te halen in je brein.